Hvad sker der før besøget?

Her kan du læse om, hvad der sker inden din sagsbehandler kommer på besøg.

Hvordan kan du forberede dig før besøget?   

Inden din sagsbehandler kommer på besøg, kan det være en god ide at tænke over, hvad du gerne vil tale med din sagsbehandler om. Måske er der noget, du gerne vil spørge om eller fortælle til din sagsbehandler. Det kan for eksempel være, hvis der er noget i din plejefamilie eller på din institution, som du synes er irriterende, eller som gør dig ked af det.

Hvis du har lyst, kan du tale med en voksen, som du er tryg ved, og så kan den voksne hjælpe dig med at skrive det ned, som du gerne vil sige, så du bedre kan huske det til samtalen.  

Du kan også fortælle til en voksen, hvad du gerne vil tale med din sagsbehandler om, og så kan den voksne sige det videre til din sagsbehandler.

Hvad gør sagsbehandleren før besøget?  

Det kan være, at din sagsbehandler sender dig et brev, inden hun kommer på besøg. Brevet bliver sendt i en e-mail til dine plejeforældre eller personalet på din døgninstitution, som giver det videre til dig. I brevet står der, hvornår din sagsbehandler kommer, og hvad din sagsbehandler har forberedt, at I skal tale om. I skal også tale om de ting, der er vigtige for dig.