Hvorfor kommer din sagsbehandler på besøg?

Her kan du læse om, hvorfor din sagsbehandler kommer og besøger dig.

Når du bor i en plejefamilie eller på en døgninstitution, kommer sagsbehandleren på besøg for at tale med dig. Det gør sagsbehandleren mindst 2 gange om året. Din sagsbehandler vil gerne høre, hvad du mener. På denne side kan du læse om, hvad en sagsbehandler er, og hvorfor sagsbehandleren gerne vil tale med dig.  

Hvad er en sagsbehandler?  

Sagsbehandlere arbejder i kommunen og ved en masse om, hvad der skal til for, at børn har det godt. Det er din sagsbehandler, der har ansvaret for, at du har det godt, mens du bor i en plejefamilie eller på en døgninstitution. Din sagsbehandler skal altid tale med dig, før hun tager en beslutning, der har betydning for dig. Sagsbehandleren skal lytte til dig, men det betyder ikke, at du helt selv kan komme til at bestemme, hvad der skal ske.  

Hvorfor kommer sagsbehandleren på besøg?  

Sagsbehandleren skal tale med dig for at finde ud af, om du har det godt, der hvor du bor. Hun vil også gerne vide, om du har det godt i skolen, og når du besøger dine forældre. Hvis du ikke har det godt, er det vigtigt, at du siger det til din sagsbehandler, så hun kan hjælpe dig til at få det bedre.