Hvad sker der under besøget?

Her kan du læse om, hvordan samtalen med din sagsbehandler foregår.

Hvor foregår samtalen med sagsbehandleren?  

Sagsbehandleren kommer på besøg hjemme hos dig. Du må bestemme, hvor I skal tale sammen. Det kan for eksempel være på dit værelse, i jeres stue eller et andet sted, hvor I ikke bliver forstyrret. I kan også gå en tur, mens I taler sammen.  

Hvad sker der under samtalen?  

Sagsbehandleren skriver ned, hvad I taler om. Nogle gange tegner sagsbehandleren sammen med dig eller viser dig nogle kort eller billeder, som I kan tale om.

Hvad kan sagsbehandleren hjælpe dig med?  

Du kan stille spørgsmål til sagsbehandleren og fortælle, hvis der er noget, du ønsker, skal være anderledes. Nogle børn spørger, hvorfor de ikke kan bo hos deres mor eller far. Andre børn spørger, hvornår de kan komme på besøg hos deres bedsteforældre.

Du kan også fortælle din sagsbehandler, hvis der er noget, du har brug for hjælp til. Det kan for eksempel være, at der er noget i din plejefamilie eller på din institution, som du synes er irriterende, eller som gør dig ked af det.

Du kan også fortælle, hvad det er, der gør dig glad, der hvor du bor. Begge dele er vigtige for sagsbehandleren at vide, så din sagsbehandler kan sørge for, at du har det godt.

De fleste af dine spørgsmål kan sagsbehandleren svare på med det samme. Men der kan være spørgsmål, som sagsbehandleren skal undersøge nærmere, før du kan få svar. Du kan tale med din sagsbehandler om, hvordan du gerne vil have svar.  

Må du have en voksen med til samtalen?

 Ja. Du har ret til at have en bisidder med til samtalen med din sagsbehandler. En bisidder er en voksen, som kan hjælpe dig både før, under og efter samtalen.